Tort cu crema de budinca si mere
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Pentru blat:6 oua,200 gr de faina,150 gr zahar pudra,1 pachetel zahat vanilat,1 pachetel praf de copt.Pentru crema 2 plicuri de budinca de vanilie din comert.2 mere potrivite,2 linguri suc de lamaie,120 grame de zahar,400 grame de frisca lichida,cocos e culoare roz pentru decorat.

Mod de preparare

Din oua,faina ,zahar,zahar vanilat si praful de copt se face un blat.Se tapeteaza cu faina o tava rotunda de aproximativ 26 cm,se toarna in ea si se coace circa 30-40 min la 180 grade.Merele se curata se dau pe razatoarea mare peste ele se pune sucul de lamaie pentru a nu deveni rosiatice si zaharul.Toata aceasta compozitie se pune la calit cateva minute fara grasime,dupa ce s-au calit se lasa sa se raceasca.Intre timp se prepara budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dupa ce este gata se lasa si aceasta la racit.Intre timp se storc merele de sucul pe care l-au lasat si se adauga in budinca,se amesteca bine compozitia si se pune peste blatul care s-a racit.Frisca lichida se bate cu mixerul cateva minute pana se intareste si se adauga 2 linguri de zahar,apoi se pune peste budinca.Deasupra eu am decorat cu cocos de culoare roz,puteti folosi ce doriti ciocolata rasa, etc...Pofta mare!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro