Tort cu cirese
Desert / 15.02.2013

Ingrediente

- 1kg cirese mari -250g unt -250g faina -sare -1 ceasca de apa calda -200g zahar tos -1 lingura de rom

Mod de preparare

Se spala ciresele si se curata de samburi. Selasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de ora. Se scoate, se unge cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou, se lasa iar la rece. Dupa ultima operatie, aluatul se lasa sa stea o ora si se foloseste ca blat pentru tortul de fructe. Se foloseste o cratita cu peretii inalti unde se pune aluatul intins foaie groasa. Cratita se introduce in cuptorul fierbinte, se lasa la foc mare 5 minute, dupa care se micsoreaza focul si se continua coacerea. Dupa o jumatate de ora se pun ciresele in cratita, se raspandesc in mod egal pe toata suprafata si se mai lasa 10 minute in cuptor. Se fierbe un sirop gros din zahar, apa si rom si se toarna cald peste fructe. Se tine tortul la temperatura camerei, se taie felii in raza atunci cand s-a racit de tot si este bine insiropat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro