Mod de preparare
Cremos, lejer si proaspat, Tiramisu este un desert italian care a cucerit lumea. Originea prajiturii si numele sunt inca un subiect de controversa si disputate de cateva regiuni din Italia. Venetia, Lombardia, Piemonte si Toscana isi disputa paternitatea acestei prajituri.
Unii pretind ca au inventat prajitura in secolul al XVI-lea, mai mult sau mai putin din intamplare, cu ocazia vizitei ducelui de Toscana la Siena. O alta versiune spune ca Tiramisu a fost creata in vremea Renasterii si a avut succes datorita proprietatile sale afordisiace. Mai exista o versiune, care spune ca Tiramisu a aparut din grija unui patiser zgarcit, care nu a vrut sa arunce niste resturi de biscuit si le-a amestecat cu crema si cafea. Pe langa reteta clasica, Tiramisiu are cateva alte variante cel putin la fel de irezistibile. Eva are placerea sa-ti prezinte colectia de retete Tiramisu! Delecteaza-te!
Secretele unui Tiramisu delicios
Foloseste ingrediente de calitate si naturale (nu produse in plic, gen frisca sintetica), folosete cafea aromata si arome naturale (rom, coaja de lamaie, coniac, sau lichior de cafea).
Crema este trei sferturi din reusita prajiturii. In consecinta, ai de ales, fie folosesti mascarpone, fie prepari singura crema din branza de vaci si smantana. Alege o branza de vaci proaspata, dulce si bine scursa. Bate bine branza cu mixerul impreuna cu doua-trei linguri de smantana grasa si groasa. Adauga o lingura de zahar pudra si bate bine cu mixerul. Ceea ce rezulta este comparabil cu o crema mascarpone.
Piscoturile cele mai folosite sunt cele de sampanie, care se mai numesc si biscuiti Savoyardi.
Tiramisu clasic
Tiramisu cu ciocolata
Tiramisu cu visine
Titamisu fara blat