Tiramisu cu sos de vişine şi mascarpone
Desert / 24.06.2017

Ingrediente

Pentru sos
2 căni cu vişine fără sâmburi
2 linguri de zahăr
amidon de porumb pentru a îngroşa sosul.

Pentru cremă
1 cană cu mascarpone
2 linguri de zahăr pudră
1-2 gălbenuşuri
pişcoturi
vişine proaspete
pudră de cacao pentru ornat

Mod de preparare

Pentru a obţine sosul, vişinele se fierb 10 minute cu zahăr, adăugând la final amidon de porumb pentru a îngroşa compoziţia.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până când devin pufoase, apoi se adaugă mascarpone şi se mixează împreună câteva minute. Poţi să adaugi vişine proaspete în cremă dacă preferi.
Foloseşte orice tavă, vas yena, pahare pentru a aşeza straturile prăjiturii. Pune puţină cremă pe fundul tăvii, aranjează pişcoturile trecute în prealabil prin cafea, pune un strat de cremă, un strat de sos de vişine, după care continuă cu pişcoturile.
La final se întinde un strat generos de cremă şi se ornează cu vişine şi pudră de cacao.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro