Tartă "Tatin" franţuzească cu mere caramelizate
Desert / 08.09.2015

Ingrediente

1 pachet aluat pentru foietaj
2-3 mere, decojite şi feliate
2 linguri cu unt
2 linguri cu zahăr
puţină coajă de lămâie şi zeamă de lămâie
puţină scorţişoară.

Mod de preparare

Preîncălzeşte în prealabil cuptorul la 200 - 220 de grade Celsius.
Pune într-o tigaie pe care o poţi folosi şi pentru cuptor untul şi zahărul ca să se caramelizeze.
Apoi aşază frumos feliile de măr, stropeşte-le cu zeamă de lămâie, răzuieşte puţină coajă de lămâie şi presară scorţişoara.
Se mai lasă totul pe foc câteva minute, după care se stinge focul şi se aşază deasupra aluatul pentru foietaj.
Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se introduce la cuptor timp de o jumătate de oră fără să modifici temperatura.
După ce s-a copt se lasă puţin la răcit, se aşază o farfurie peste tigaie şi să răstoarnă tarta cu grijă.
Se serveşte cu iaurt grecesc amestecat cu puţină miere de albine şi seminţe de vanilie. Sau o altă variantă ar fi cu o cupă de îngheţată de vanilie.

  • MARIANA SARA, vineri, 29.01.2016 17:28
    PARERE

    cred ca aceasta prajitura e perfecta maiales ce gust incantator are si cat de bine arata

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro