Tarta cu ricotta si ciocolata alba
Desert / 08.02.2013

Ingrediente

- pentru blaturi : 500 gr faina 330 gr unt 4 galbenusuri un praf de sare semintele de la 1 pastaie de vanilie 160 gr zahar ( 80 gr tos si 80 gr pudra ) - crema ricotta : 500 gr branza ricotta 250 gr mascarpone 3 oua semintele de la 1 pastaie de vanilie 200 gr zahar pudra - ganache de ciocolata alba : 250 gr ciocolata alba 1 lingura de unt semintele de la 1 pastaie de vanilie 100 ml smantana pentru frisca - decor : 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita. Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele. Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina. Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider cel putin 1 ora. De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua. Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt. Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita. Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie si le turnam in formele deja pregatite. Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor. Cand s-au racit, le transferam in frigider. Prepararea ganache-ului : Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze. Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste. O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider.. Topim ciocolata alba pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp. O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi, insa eu nu mai am rabdare si va ofer cu multa dragoste o feliuta cremoasa !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro