Tartă cu piure de dovleac
Ingrediente
- 420 de grame de piure de dovleac
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 2 ouă mari
- 1 linguriță cu scorțișoară măcinată
- un vârf de linguriță nucșoară măcinată
- 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir
- 1/2 linguriță cu sare
- crustă pentru tartă
- un pachet de aluat fraged dulce, pentru tarte
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 220 grade Celsius.
Bate piureul de dovleac împreună cu laptele condensat, ouăle, condimentele și sarea, până obții un amestec fin.
Așază aluatul într-o tavă pentru tarte.
Toarnă amestecul peste aluat și pune tava la cuptor și las-o timp de 15 minute.
Redu temperatura cuptorului la 170 de grade și mai lasă la copt încă 35-40 de minute sau până când aluatul este rumenit.
Lasă la răcit și servește tarta cu frișcă, smântână sau simplă.