Tartă cu mere şi scorţişoară
Desert / 28.12.2016

Ingrediente

- 4 mere mici
- 4 linguriţe de zahăr
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 foaie foitaj
- 1 ou
- 3 linguri miere
- sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă şi cotor şi se taie felii subţiri. Le punem într-un vas şi le stropim cu lămâie pentru a împiedica oxidarea lor. Se amestecă zahărul cu scorţişoara şi se pune deoparte. Între timp de scoate de la congelator aluatul foitaj şi se lasă la dezgheţat la temperatura camerei.

În cuptorul preîncălzit aşezăm în tavă aluatul pe foaie de copt şi aranjăm merele circular, dar nu înainte de a găuri puţin aluatul cu o furcutiţă. Se dă la cuptor la 18- de grade timp de 20 de minute.

Peste amestecul din zahăr şi scorţişoară se adaugă mierea sau dulceaţă după preferinţe şi se obţine o glazură. După cele 20 de minute în care preparatul a stat la cuptor, iar merele au început să devină aurii, distribuim uniform glazura şi mai lăsăm la foc mic pentru încă 10 minute.

Se serveşte cu smântână sau iaurt grecesc.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro