TARTA CU MERE SI PRUNE
Desert / 27.01.2013

Ingrediente

1 kg mere verzi
5 prune din compot
200 g zahar
2 linguri gris
1 plic zahar vanilat
pentru foaie
2 oua
o cana de zahar
un praf de copt
un pachet de margarina
faina cat cuprinde
50 ml de lapte
o lingurita de scortisoara
o lingurita de esenta de rom

Mod de preparare

Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem mijlocul si le taiem ca sa obtinem niste cercuri.

Intindem foaia intr-o forma rotunda si punem un strat de mere, zahar, arome si un praf de gris. Adaugam apoi prunele, iar cercuri de mere, arome si restul de gris. Deasupra facem un grilaj din coca ramasa

Punem tava la cuptor timp de 40 de minute. Cand este gata o pudram cu zahar

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro