Ingrediente
200 g unt, 200 g zahar, 8 oua, 1 praf sare, 259 g faina, unt si faina (pentru tava), 500 g fructe de padure proaspete (fragi, zmeura, mure, afine etc), 500 g mascarpone
Mod de preparare
Frecati untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul. Separat bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le delicat in amestecul obtinut anterior. Adaugati treptat faina, amestecand incontinuu, apoi turnati aluatul intr-o forma de aprox 25-30 cm, unsa si tapetata cu faina. Deasupra puneti o parte din fructele de padure, pastrand 3/4 pentru decorat si coaceti totul aproximativ 1 ora in cuptorul preincalzit (treapta 5-6). Lasati prajitura sa se raceasca.
Pentru crema de mascarpone, folositi toata cutia de 500 g, amestecati-o bine si lasati-o la frigider. Cand prajitura se raceste adaugati crema de mascarpone si restul de fructe de padure.
Se serveste rece!