Ingrediente
Ingrediente aluat:500 grame faina,15 grame drojdie proaspata, 250 ml apa calduta,100 grame unt + 50 grame (la temperatura camerei),un praf de sare.
Ingrediente umplutura:un dovleac placintar (aprox. 1 kg), scotisoara,250 grame nuci, un praf de sare.
Mod de preparare
Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau il taiem cu ajutorul robotului de bucatarie. Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara, zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa.
Dizolvam drojdia si framantam un aluat din ingredientele pe mai sus (doar 100 grame unt). Nu necesita timp de dospire. Aluatul se imparte in doua si se intind intr-un strat cat mai subtire doua foi. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac si cubulete mici de unt. Se strange foaia si se taie pe jumatate. Se obtin astfel 4 bucati de placinta, pe care le punem in tava tapetata cu faina. Ungem pe deasupra placinta cu unt topit si o dam la cuptor pana se rumeneste.