Ingrediente
Aluat
7 linguri lapte
7 linguri ulei
7 linguri zahar (3 linguri fructoza)
2 oua intregi
1/2 pachet praf de copt
zahar vanilat
esenta de rom
faina cat sa iasa o coca care se poate intinde cu sucitorul
Umplutura
1 kg.mere (eu am pus acrisoare) rase si stoarse
zahar dupa gust (am pus 3 linguri de fructoza)
scortisoara
zahar vanilat
pesmet
Mod de preparare
La aluat se amesteca toate ingredientele pana rezulta o coca potrivit de tare, se lasa o jumatate de ora la frigider, se intind doua foi, se aseaza prima in tava unsa cu margarina, se presara pesmet, dupa aceea merele preparate, se intinde cealalta foaie, se inteapa usor cu furculita si se da la cuptorul incins, cca. 1 h, la foc potrivit.
La inceput coca iese putin crocanta, dupa ce sta o zi se mai inmoaie, insa mie imi place cand este crocanta.
S-a mancat pana la ultima bucatica, sa mai fi fost.