Tarta cu ciocolata
Mod de preparare
Este un desert delicios, rapid si extrem de bun. Este o varianta mai dichisita a unei alte tarte cu ciocolata.Ingrediente: 250 de grame de ciocolata de menaj neagra, 250 de grame de unt plus o bucatica pentru uns tava, sase oua mari, 200 de grame de zahar, patru linguri cu faina.
Preparare:
- Pregateste o tava rotunda cu peretii detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
- Rupe ciocolata de menaj in bucati si pune-o la topit in bain-marie. Freaca untul spuma. Bate ouale intregi cu zahar pana se fac o spuma fina si densa. Pune alternativ in untul frecat spuma, ciocolata si crema de galbenusuri.
- Adauga faina, cernuta in prealabil.
- Rastoarna compozitia in tava si coace prajitura in partea de jos a cuptorului, 20-25 de minute la foc potrivit. Cuptorul trebuie sa fie incins bine cand bagi tarta la copt.
- Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o scoate.
- Lasa prajitura la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
- Serveste tarta cu capsune sau zmeura si frisca