Inima Evei
Desert / 03.02.2010

Mod de preparare

O prajitura foarte neagra, foarte dulce, foarte ispititoare. Ca sa fie perfecta ai nevoie de forme pentru copt in forma de inima. Daca nu le ai, coace prajitura intr-o forma clasica, apoi folosind un sablon, "decupeaza" prajitura in forma de inima.

Ingrediente: 200 de grame de unt, un pahar de lapte (200 ml), 150 de grame de cacao, opt linguri de zahar brun, sase oua, opt linguri cu varf de faina, 250 de grame de ciocolata neagra, 100 de grame de smantana groasa, 200 de grame de migdale dulci, 150 de ml de coniac sau rom, coaja de la o lamaie.

Preparare:

Pune intr-un vas, untul, zaharul, laptele si cacao, pe foc. Lasa totul, dupa ce incepe sa fiarba, pe foc inca trei-patru minute. Da deoparte si lasa sa se raceasca.
Pune migdalele in tava, in cuptorul incins bine, la foc iute, cateva minute. Pune-le intr-un prosop curat si piseaza-le cu manerul unui cutit sau cu cu un ciocan de lemn. Nu le sfarama foarte tare.
  • Separa galbenusurile de albus. Amesteca galbenusurile cu o lingura de coniac si bate spuma albusurile cu un praf de sare si coaja de la o lamaie.
  • Pune galbenusurile in crema fiarta si amesteca. Adauga migdalele. La final pune faina, omogenizeaza bine si adauga albusurile spuma.
  • Coace prajitura in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, 40-45 de minute, in cuptorul incins in prealabil.
  • Scoate prajitura din cuptor, las-o sa se raceasca, scoate-o din tava si apoi stropeste blatul cu restul de coniac.
  • Pune deasupra o glazura formata din ciocolata topita amestecata cu smantana. Ca sa se formeze un strat glos pune glazura in etape. Un strat, lasa-l apoi sa se racoreasca, apoi inca un strat. Repeta pana se termina toata glazura.
  • Lasa prajitura la temperatura camerei si serveste-o cu frisca sau capsuni.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro