Tarta cu capsuni
Desert / 27.05.2010

Mod de preparare

Este combinatia perfecta intre o prajitura si fructe proaspete. Un dulce sanatos.

Ingrediente: 500 grame capsuni, 200 grame zahar, 250  grame faina, 125 grame unt, doua galbenusuri de ou, un praf de sare, o jumatate de lingurita de granule de gelatina.

Preparare:
  • Amesteca untul moale cu faina si sarea cu mana, pana rezulta un aluat nisipos. Adauga galbenusurile si amesteca, sa se lege bine. Aduna aluatul in forma de bila si da-l la frigider circa 30 de minute. Unge o forma de tarta cu putin unt si tapeteaz-o cu un strat subtire de faina. Intinde o foaie cat mai uniforma si pune-o in tava. Inteapa foaia cu o furculita ca sa nu se ridice si da blatul la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit. Controleaza blatul ca sa nu se umfle in tava si, daca este nevoie, inteapa-l cu un cutit;
  • Pune jumatate de cana de apa pe foc si, cand clocoteste, adauga zaharul. Lasa siropul sa fiarba incet, pana scade la jumate. Adauga putin rom sau vanilie. Da deoparte siropul si, cand s-a racorit, adauga ceva mai putin de o jumatate de lingurita de granule de gelatina;
  • Cand blatul este copt si s-a racorit, umple gaoacea de aluat cu capsuni. Pune cat de multe fructe intregi sau taiate in doua. Rastoarna uniform siropul si lasa tarta la frigider o ora, doua.

Sfat Eva
: Serveste tarta cu frisca sau smantana batuta, cu zahar sau cu iaurt simplu.
  • andreea, duminică, 03.04.2011 14:44
    tarta cu capsuni

    parerea mea este ca o tarta asa este sanatoasa,dar nici odata nu o combinati cu frisca,crema,iaurtul sau smantana!Deoarece o sa ia tot gustul grandios al tartei,si o sa ii dea un gust oribil!Sper sa imi ascultati sfatul!!!

  • Otilia Igant, vineri, 28.05.2010 13:10
    @deeadami

    Draga mea, este o tarta fara crema! Este un dulce sanatos, chiar foarte sanatos. O crusta foarte buna de aluat, cu multe, foarte multe capsuni. Combinatia este perfecta. De aici si recomandarea ca prajitura sa fie servita cu smantana dulce, iaurt sau frisca, pentru ca nu are crema. O crema de vanilie ar inmuia crusta de aluat, si s-ar amestca inutil cu fructele. Este o tarta ca o sarbatoare dedicata CAPSUNILOR!

  • deeadami, vineri, 28.05.2010 11:36
    crema??

    nu trebuie sa existe si o crema de vanilie intre blat si fructe?? ce tarta e aia cu blat, fructe si gelatina? poate si gustoasa si fara, nu stiu ce sa zic

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro