Ingrediente
Pentru blat:250gr faina, 125 gr unt sau margarina, 2 linguri zahar, 1 ou,cateva linguri de lapte caldut. Pentru umplutura: 1 plic gelatina, 100gr zahar pudra, suc de la o lamaie, 2 galbenusuri, coaja de la o jumatate de lamaie, 400gr branza dulce, struguri albi si negrii.
Mod de preparare
Faina se amesteca cu untul,apoi cu zaharul,sarea,oul si cateva linguri de lapte caldut pentru a obtine un aluat potrivit pentru a putea intinde o foaie. Aluatul se pune intr-o forma cu peretii detasabil,se intinde putin si pe pereti si se coace. Umplutura se pregateste astfel: Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Galbenusurile impreuna cu 100 gr zahar si zeama de lamaie se pune la bain-marie.se adauga coaja de lamaie si apoi gelatina pentru a se dizolva complet.Se amesteca cu branza.Detasam peretii de la forma si incercam sa imbracam forma in folie alimentara apoi fixam peretii la loc si aluatul copt fara sa-l rupem. Turnam apoi compozitia de branza si punem boabe de struguri din abundenta. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore. Scoatem apoi peretii detasabili si pudram cu zahar.