Reţeta lui Jamie Oliver: Chec gustos, gătit fără foc cu nucă şi cu fistic
Desert / 03.02.2012

Ingrediente

200 grame de biscuiţi digestivi
110 grame de nucă, mărunţită
110 grame de fistic decojit şi mărunţit
10 cireşe confiate
2 bucăţi de bezea mărunţită
150 grame de unt
1 lingură miere de albine
200 grame ciocolată neagră.

Mod de preparare

1. Se rup în bucăţi mici biscuiţii şi se amestecă împreună cu nucile, fisticul şi cireşele confiate.
2. Pune restul ingredientelor într-un vas şi lasă-le la topit la abur.
3. Combină ingredientele uscate cu amestecul cu ciocolată.
4. Se amestecă bine ingredientele şi se presează într-o tavă de cozonac pe care s-a aşezat în prealabil folie de plastic. Lasă marginile foliei pe lângă tavă pentru a scoate cu uşurinţă checul.
5. Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.

  • me, marţi, 25.09.2012 22:21
    hmmmm

    daca ar fii mai explicit modul de preparare ar fii si mai bine:D

  • evamonica, sâmbătă, 28.04.2012 19:07
    Excelent

    Este o prajitura simpla dar gustoasa. Merita facuta cand nu ai timp mult.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro