Ingrediente
- 250 gr faina - 1 praf de sare - 1 lingura rasa cacao - 120 gr unt (la temperatura camerei) - 300 gr zahar - 2 oua mari - pudra de vanilie - 240 ml lapte batut 2 lingurite colorant rosu - 1 lingurita otet - 1 lingurita bicarbonat de sodiu Pentru frosting: - 125 gr crema de branza (la temperatura camerei) - 125 gr mascarpone (la temperatura camerei) - 60 gr zahar pudra - 200 ml frisca - 2 linguri lapte condensat - pudra de vanilie
Mod de preparare
mestecam faina, sarea, cacaua si punem deoparte. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat cele doua oua intregi si pudra de vanilie (aprox 1/2 lingurita). Continuam sa mixam la viteza medie pana la omogenizare. Separat amestecam laptele batut cu colorantul rosu (eu am folosit praf). Reducem la viteza mica mixerul si alternand laptele batut cu faina, incorporam in compozitia cu unt in 3-4 etape, incepand si sfarsind cu faina. Adaugam si bicarbonatul stins cu otet. Impartim aluatul in forme si dam la cutorul preincalzit (180 grade) aprox 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. In acest timp pregatim frosting-ul astfel: mixam crema de branza cu mascarponele pana devine o crema fina, zaharul pudra si vanilia. Separat mixam frisca si o incorporam treptat in crema de branza, adaugand si cele 2 linguri de lapte condensat (optional). Mixam la viteza mica pana la omogenizare. Punem crema intr-un pos cu sprit, ornam briosele si decoram dupa preferinta :)POFTA BUNA!!!