Ingrediente
6oua,o cana de zahar,o cana de faina,1/2cana de ulei,esenta vanilie,o lingurita amoniac stins cu suc de lamaie,200g miez de nuca prajit si maruntit,un plic de zahar vanilat,un praf de sare
Mod de preparare
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat ,pana obtinem o bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul,amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca usor,de jos in sus,pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra,pe toata suprafata,miezul de nuca si se da la cuptor,la foc potrivit,cca40min.la foc potrivit,dupa care se pudreaza cu zahar vanilat si se taie sub forma de semiluni,ajutandu-ne de gura rotunda a unui pahar. Pofta buna!