Fursecuri fragede cu rahat
Desert / 25.02.2013

Ingrediente

pentru aluat;250 g unt sau margarina,125 g zahar,2 plicuri zahar vanilat(sau esenta),un ou,3 galbenusuri,250 g faina,150 g amidon de porumb(Gustin) pentru ornat;250 g rahat din fructe ,colorat,taiat cubulete mici,zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. 2.Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat.Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri,sub forma de floricele sau daca nu avem se pun gramajoare ,usor distantate cu lingurita,in centrul lor ,se preseaza usor cu degetele,bucatele mici de rahat si se da tava la copt,cca.20 minute,in cuptorul preincalzit. 3.Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.Se pun pe platou si se presara cu zahar pudra aromat.Sunt foarte fragede a 2-a zi. Extrasfat; Din albusul ramas de la cele 3 oua,se pot prepara niste delicioase bezele care se pot servi alaturi de fursecuri.Pentru fiecare albus se adauga cate doua linguri de zahar(6 in total)treptat dupa ce albusul s-a batut bine cu un praf de sare.La sfarsit se adauga sucul de la o jumatate de lamaie.Bezelele se coc la foc slab,intr-o tava tapetata cu hartie de copt Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro