Ingrediente
Ingrediente pentru blat: Biscuiţi -300 gr; Unt - 100 gr; Cacao - 30 gr; Ingrediente pentru cremă: Cremă de brânză - 500 gr; Frişcă lichidă - 250 ml; Suc de portocale - 100 ml; Foi de gelatină - 12 buc; Zahăr - 80 gr; Jeleu de fructe de padure: Zahar 80 g; Fructe de padure 250 g; Coniac 30 ml.
Mod de preparare
Se zdrobesc biscuiţii, se amestecă cu untul topit şi cacao. Se pune amestecul într-o tavă detaşabilă, se întinde şi se introduce în frigider. Se pun foile de gelatină la înmuiat, sucul de portocale pe foc. Se storc foile de apă şi se adaugă în sucul de portocale călduţ. Separat într-un castron se bate crema de brânză cu zahărul până devine o compoziţie cremoasă, se pune frişcă lichidă bătută şi sucul de portocale cu foile de gelatină. Se amestecă, compoziţia se toarnă peste blatul de biscuiţi şi se introduce pentru 2 ore la frigider. Se scoate din frigider si se pune jeleul caldut de fructe de padure si se mai tine 1 ora la frigider.