Ingrediente
50 gr cacao pudra 4 buc. oua 50 gr unt topit 750 ml lapte 3 lingura zahar 270 gr zahar brun 200 gr zahar pudra 6 lingura apa 200 gr faina alba 5 buc. zahar vanilat 10 ml esenta vanilie 3 lingura cacao
Mod de preparare
Blatul: Ouale se bat cu zaharul timp de 10 minute, pana se albeste compozitia. Faina se cerne impreuna cu cacaua si se incorporeaza jumatate din amestec in crema de oua, apoi se incorporeaza untul topit, si restul de faina si cacao. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara in care am asezat cu hartie de copt. Blatul se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca cateva minute in forma, apoi se scoate si se taie in doua. CREMA: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se toarna doua cani de lapte cald.Se amesteca bine si se adauga incet lapte fierbinte amestecanduse continuu, pe foc mic, iar cand e suficient de groasa se ia de pe foc si da la racit. Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema racita dupa care se adauga zaharul vanilat. Siropul: apa se amesteca cu esenta de vanilie si o lingura de zahar Glazura:Se pune cacao cu zahar si apa la fiert, pana se ingroasa bine. Se lasa putin la racit , si apoi se glazureaza prajitura. Blatul taiat in doua se insiropeaza ,se adauga crema apoi a doua parte a blatului,se glazureaza si se da la rece. Se orneaza.