Prajitura cu visine
Desert / 06.07.2013

Ingrediente

3 oua 100 gr unt 200 gr zahar 120 ml lapte 1 plic praf de copt 1 praf de sare 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie 210 gr faina 300 gr visine fara samburi zahar pudra

Mod de preparare

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare. Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica. Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse. Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie. O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca. O pudram cu zahar si servim!

  • mari, luni, 01.12.2014 17:10
    desert

    vrea sa va transmit o reteta fff buna cu caramel. daca o doriti vreau un semn

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro