Prajitura cu nuci si cereale
Desert / 26.06.2009

Mod de preparare

O combinatie intre un blat si cereale crocante. Totul cu savoare de ciocolata si nuci. Ingredientele sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz.

Ingrediente:

Pentru blat: 250 grame de unt, sase linguri cu zahar, patru oua, 250 ml. de lapte, 100 de grame de cacao, patru- cinci linguri cu cereale (merg tot felul de cereale, de la cele de porumb, clasice, pana la amestecuri de cereale sofisticate), opt linguri de faina, unt pentru uns tava, un praf de sare, coaja de portocala, un praf de copt.

Pentru glazura: 50 de grame de nuci intregi, 100 de grame de ciocolata amaruie, doua linguri de zahar brun (merge si cel clasic), o nuca de unt.

Preparare:

1. Untul, zaharul si laptele se pun intr-un vas pe aragaz. Se adauga cacao si se amesteca usor. Se lasa compozitia sa dea un clocot.
2. Se da deoparte si se lasa la racit. Se incinge cuptorul. Unge o tava cu unt, tapeteaz-o cu faina.
3. Sparge ouale, separa albusul de galbenus. In galbenusuri, adauga coaja rasa de portocala, praful de copt si un praf de sare. Omogenizeaza. Bate albusurile spuma foarte bine.
4. Amesteca compozitia de galbenusuri in cea fiarta si bine racita. Adauga faina in ploaie (sau cernuta in prealabil), si la final, incet albusurile spuma.
5. Pune jumatate din copozitie in tava si intinde-o cu o lingura umezita. In cea de a doua jumatate amesteca cerealele si nucile pisate in bucati ca boabele de mazare. Adauga in compozitie doua linguri de lapte sau putin coniac. Intinde al doilea strat, cu rabdare, pentru ca este gros, peste primul strat. Pune gramajoare mici si niveleaza (nu-ti face probleme daca nu merge perfect - se va uniformiza la cuptor).
6. Coace circa 40 de minute la foc mic.
7. Topeste ciocolata, pe aragaz sau la microunde. Adauga nuca de unt si zaharul brun.
8. Intinde glazura peste parjitura calda. Lasa sa se raceasca. O poti taia dupa cum iti place.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro