Prajitura cu fructe de padure
Desert / 28.01.2013

Ingrediente

5.oua,150 gr zahar, 3 linguri zahar pudra, 50 ml ulei de floarea soarelui, 250 gr faina alba, un pliculet praf de copt, un pliculet zahar vanilinat, o lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita esenta de lamaie, 500 gr fructe de padure- afine si mure sau zmeura si coacaze,o. cana de lapte fiert

Mod de preparare

Se separa ouale - se bat bine albusurile spuma tare -cu putina sare ( ca pentru bezea).
Se amesteca bine galbenusurile su zaharul pana se deschid la culoare , se adauga uleiul in ploaie si se mixeaza bine pana se incorporeaza complet, se adauga esentele si zaharul vanilinat, se adauga si laptele fiert si racit si se mixeaza bine.
Faina si praful de copt se cern si se amesteca bine. Se adauga peste compozitia facuta si se mixeaza bine.
Se tapeteaza forma de copt cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava. Se aseaza deasupra fructele -eu am pus afine si mure congelate si scurse bine. Se mai poate folosi si alta combinatie de fructe de padure -ex coacaze si zmeura - iese super si asa - am facut asta vara cand erau proaspete .
Se da la cuptorul bine incins si se lasa la foc mic 25- 30 minute.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie felii - diferite forme : patrate, romburi , triunghiuri si se pudreaza cu zaharul pudra.
Un deliciu de prajitura a iesit

  • violeta, luni, 04.04.2016 18:50
    prajitura cu fructe de padure

    Ce s-a intamplat cu spuma din albusuri ?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro