Prăjitură cu căpşuni fără coacere
Desert / 26.05.2016

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:
1/2 cană migdale sau nuci crude;
1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude;
1/2 cană cu curmale;
cacao sau pudră de roşcove, după gust.

Ingrediente pentru crema de căpşuni:
1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
miere de albine, după gust;
1 cană căpşuni proaspete;
4-5 linguri ulei de cocos topit într-un recipient scufundat în apă călduţă.

Ingrediente pentru crema de vanilie:
1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
miere de albine, după gust;
câteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
1 lingură seminţe de mac;
4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.

Mod de preparare

Se mărunţesc migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care se adaugă curmalele pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată. Se presează amestecul în formele dorite şi se tasează.

Se amestecă toate ingredientele pentru crema de căpşuni în blender, se toarnă peste blat şi se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin crema.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste crema de căpşuni. Se ornează tarta cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro