Ingrediente
Ingrediente pentru crusta:
- 200g faina
- o lingurita praf de copt
- 100g zahar
- un ou
- 100g unt
- vanilie dupa gust
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 1 kg branza de vaci
- 200g zahar
- coaja de la o lamaie
- 100g faina
- 4 oua
- 200ml smantana
- o lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Mai intai spumam untul cu zaharul si vanilia, apoi adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem un aluat omogen.
Pregatim tava (una rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), respectiv tapetam fundul cu hartie de sopt si marginile le dam cu unt si faina. Incingem cuptorul la 180 de grade. Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina, il mai framatam putin. 2/3 din aluat se aseaza pe fundul tavii, din restul de aluat de face o margine de jur imprejur. Cel mai simplu e sa modelati aluatul ca si plastilina. O data crusta facuta, dam tava la cuptor 10 minute, pana crusta se rumeneste frumos. Intre timp, pregatim crema.
Spumam intai branza cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam apoi faina si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
La final adaugam smantana si vanilia, mai amestecam un pic. Scoatem crusta de la cuptor si peste crusta rumenita, turnam umplutura de branza si o nivelam bine cu o spatula. Coacem cheesecake-ul 50-70 de minute, la 180 de grade, pana e usor rumenit pe margini. Centrul prajiturii va ramane usor gelatinos, dar nu va faceti griji, se intareste dupa ce se raceste complet.