Ingrediente
un pachet foi de placinta
cca 1kg si jumatate de dovleac
300g de miez de nuca
scortisoara
5-7 linguri zahar
circa 50ml ulei
30g unt
Mod de preparare
Miezul de nuca se marunteste si se da un pic la cuptor.
Dovleacul se da prin razatoarea mare, daca vi se pare ca isi lasa prea multa zeama il stoarceti un pic in maini, dar e bine sa ramana un pic de tot zemoasa ca alunceca mai bine pe gat placinta.
Dovleacul razuit se amesteca cu circa o lingura de scortisoara, nuca si zaharul. Se intinde compozitie pe cate 2 foi de placinta (stropite cu un strop de ulei intre ele), se ruleaza. Se aseaza astfel rulate intr-o tava, preferabil cu foaie de copt.
Deasupra se rade cu cutitul cate un pic de unt si se presara zahar, daca e brun cu atat mai bine ca iese mai frumoasa crusta.
Se da la cuptor circa 25-30 minute la foc potrivit.
Pofta buna!