Ingrediente
un castron cu visini fara samburi,jumatate kg branza de vaca,zahar,un pliculet de gelatina,unt sau margarina-3-4 linguri si esenta de vanilie pentru blat: 6 oua,5 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de cacao,esenta de rom ,praf de copt,un varf de cutit sare si 1 lingura ulei.
Mod de preparare
Mai intai punem visinile cu zahar dupa gust si le amestecam pentru a lasa fructele zeama. facem blatul:separam galbenusurile de albusuri,punem 3 linguri de zahar peste ganlenusuri si 2 peste albusuri impreuna cu sarea.Batem albusurile pana spuma nu cade cand intoarcem vasul,apoi galbenusurile pana se topeste zaharul.Amestecam cele 2 compozitii,tot timpul albusul peste galbenus amestecand de sus in jos,adaugam faina si cacao in ploaie,esenta de rom,uleiul si praful de copt.Punem la copt pentru 30 minute la 180 gr. Intre timp frecam branza de vaca cu 2-3 linguri de zahar,esenta se vanilie si untul(margarina) pana se leaga si devine cremos.Punem gelatina intr-un pahar cu apa rece pentru 5 minute.Punem visinile intr-o cratita la foc,adaugam gelatina mestecand continuu si avand grija ca temperatura sa nu depaseasca 70 gr C( eu tin cratita putin ridicata deasupra flacarii) pentru cateva minute.Lasam compozitia la racit pana incepe sa se inchege,insa nu foarte tare,apoi o intindem peste stratul din branza. Se lasa la frigider cateva ore inainte de servire.
Visinul este pomul fructifer, ale carui fructe se numesc visine! un visin, doi visini o visina, doua visine Deci, prajitura este "cu visine". Putina gramtica n-ar fi stricat sa mai studiati, inainte de a deveni "redactori"! Pofta buna, la gramatica! Nici nu ingrasa!