Ingrediente
Pentru aluat: 400 ml lapte, 2 oua, drojdie de bere cat o nuca, sare, 3 lg ulei, faina cat cuprinde. Pentru umplutura: 300 gr cas proaspat, 1 legatura de marar, 2 oua.
Mod de preparare
1. In laptele caldut se dizolva drojdia, se adauga ouale, sarea si se amesteca. Se adauga faina atat cat este necesar sa se formeze un aluat potrivit de tare. Cand s-a incorporat toata faina se adauga uleiul si se framanta in continuare. Se lasa sa creasca 40 minute. 2. Intre timp se da pe razatoare casul, se sareaza si se ameseca cu ouale batute si mararul tocat. Se intinde aluatul in foaie subtire si se face o forma cu o farfurie cu gura potrivit de mare. Nu se apasa sa se rupa aluatul ci atat cat sa ramana forma. Aceste forme se fac doar pe jumatate din aluat. 3. Se pune umplutura si se pliaza restul de aluat peste umplutura. In locurile in care s-a pus umplutura se apasa cu farfuria astfel in cat sa se rupa aluatul. Aceste placintele se prajesc pe plita bine incinsa. Se servesc cu ceapa verde, salata si ridichi. Pofta buna!!