Placinta turnata cu mere
Desert / 01.02.2013

Ingrediente

Ingrediente aluat:

- 2 oua intregi
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingura de praf de copt

Ingrediente crema:

- 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
- zahar dupa gust
- scortisoara

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se curata merele, se taie in cubulete sau felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt (a mea a avut 24 cm/24 cm) si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro