Ingrediente
Pentru blat:- 175grmargarina;
- 2lingurite otet;
- un praf de sare;
- 300gr.faina;
- 75ml.apa minerala.
Mod de preparare
Aluat:
Se cerne faina si se pun margarina moale,sarea,apa minerala si otetul.
Se incorporeaza toate ingrientele si se obtine un aluat usor de framantat.
Se infasoara in folie.
Si se lasa la rece 30minute.
umplutura:
10mere,6linguri de zahar, o lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama.
Se unge o tava rotunda cu ulei, se tapeteaza cu faina.
Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi.
Se pune prima foaie in tava, merele, a doua foaie.
Se da la cuptor la foc mic.(mediu) cam 45 minute.
Cand s-a rumenit este gata.
Se serveste pudrata cu zahar farin.
Pofta buna!