Ingrediente
Pentru foi
7 linguri lapte
7 linguri zahar
7 linguri ulei
1 ou
400 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
Pentru umplutura
1 dovleac pentru placinta
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
scortisoara (pentru cine prefera)
Pentru ornat
3 mere
2-3 linguri migdale macinate
4 linguri zahar
½ de lamaie
50 g unt
Mod de preparare
1. Pentru foi, pui laptele, uleiul si zaharul intr-un vas pe foc si le lasi sa dea in cateva clocote. Dai sa se racoreasca, dupa care adaugi oul, bicarbonatul stins cu otet si faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios. Imparti aluatul in doua parti.
2. Pentru umplutura, cureti dovleacul de coaja, il dai pe razatoarea mare, apoi il pui pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie. Il pui sa se scurga de zeama si sa se raceasca. Adaugi scortisoara, dupa gust, daca iti place.
3. Presari intr-o forma de tort zaharul, jumatate din migdalele macinate si pui untul taiat cubulete, apoi asezi merele taiate feliute si stropite cu zeama de la 1/2 de lamaie.
4. Intinzi o foaie de aluat si o asezi peste mere. Pui compozitia de dovleac, presari restul de migdale macinate si acoperi cu a doua foaie. O intepi din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla la copt.
5. O introduci in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 40 de minute. O lasi sa se raceasca bine, asezi un platou deasupra formei si o rastorni. O introduci la frigider pentru o ora, dupa care o poti servi.