Ingrediente
Ingrediente
200 g de biscuiti cu unt
80 g de stafide
miere
75 g de unt
10 ml de rom
4 oua
200 g de zahar
un pachet de zahar vanilat
un kg de branza
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
un pachet de praf de copt
doua linguri de amidon
Mod de preparare
Mod de preparare
Piseaza biscuitii si amesteca-i cu untul. Intinde compozitia pe fundul formei de copt, pe care o bagi apoi la rece.
Pune stafidele in rom.
Sparge ouale si bate albuşurile spuma. Bate spuma si galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat. Toarna treptat, amestecand si branza rasa.
Incorporeaza zeama si coaja rasa de lamaie, apoi stafidele inmuiate in rom. Adauga albusurile, apoi amidonul si praful de copt si amesteca bine.
Toarna compozitia in forma.
Coace la foc mediu, timp de 50 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Mai lasa 5 minute la cuptor, apoi scoate, lasa sa se raceasca si scoate din forma.
Serveste placinta cu miere si frisca.