Palcinta cu miere, stafide si frisca
Desert / 27.01.2013

Ingrediente

Ingrediente
200 g de biscuiti cu unt
80 g de stafide
miere
75 g de unt
10 ml de rom
4 oua
200 g de zahar
un pachet de zahar vanilat
un kg de branza
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
un pachet de praf de copt
doua linguri de amidon

Mod de preparare

Mod de preparare
Piseaza biscuitii si amesteca-i cu un­tul. Intinde compozitia pe fundul formei de copt, pe care o bagi apoi la rece.
Pune stafidele in rom.
Sparge ouale si bate albuşurile spuma. Bate spuma si galbenusurile, cu zaharul si zaharul va­nilat. Toarna treptat, amestecand si branza rasa.
Incorporeaza zeama si coaja rasa de lamaie, apoi stafi­dele inmuiate in rom. Adauga albusurile, apoi ami­donul si praful de copt si amesteca bine.
Toarna compozitia in forma.
Coace la foc mediu, timp de 50 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Mai lasa 5 minute la cuptor, apoi scoate, lasa sa se raceasca si scoate din forma.
Serveste placinta cu miere si frisca.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro