Placinta Dobrogeana
Desert / 27.01.2013

Ingrediente

250 gr branza proaspata de vaci
250 gr telemea
4 oua
1 cana lapte
1 pachet foi placinte
3 linguri de ulei
5 linguri iaurt

Mod de preparare

Se bat bine ouale, apoi se adauga laptele si se bate pana se omogenizeaza, dupa care se adauga branza de vaci si cea de telemea sfaramata. Se amesteca, obtinand o compozitie care are consistenta unei smantani. Se unge o tava cu ulei si se incepe construirea placintei: o foaie de placinta pliata in doua, stropim cu ulei apoi alta foaie pliata in doua si iar stropim cu ulei Dupa 4 straturi de foi in tava urmeaza umplutura: se pun 2 polonice de umplutura pe foi .Se repeta straturile pana se termina umplutura, terminand cu strat de foi de placinta. Ultimul strat de foi de placinta il intepati cu furculita pe toata suprafata, apoi se stropeste cu ulei, iar apoi se unge cu iaurt din belsug si se da la cuptor pana se rumeneste.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro