Placinta de mere
Desert / 03.03.2013

Ingrediente

300 de grame de faina integrala 1 cana cu fructoza sucul de la o lamaie coaja de la o lamaie 1 kilogram de mere Jonathan 1 lingurra cu scortisoara 2-3 linguri cu ulei 1 praf de copt putina apa calda si inca putina faina pentru tapetat tava.

Mod de preparare

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald. Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si scortisoara. Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde aluatul, ca si cum obtineti doua foi. Se intinde pe una dintre foi umplutura, se adauga apoi cea de-a doua foaie, procedati asa cu foile in tava. Dar, aveti grija! Tava trebuie tapetata cu putina faina. Se lasa placinta in cuptorul incalzit, la foc mediu, circa 1 ora, pana ce se rumeneste. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro