Ingrediente
un dovleac de plăcintă mediu
2 pachete de foietaj
300 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară
Mod de preparare
1)Tăiaţi un dovleac mediu şi tocaţi-l la robot (puteţi să-l daţi şi prin răzătoare dacă nu aveţi un aparat de tocat).
2)Amestecaţi-l cu zahăr şi scorţişoară după gust.Într-o tavă de aproximativ 25 cm x 40 cm, aşezaţi primul pachet de foietaj. Nu este nevoie de ulei sau făină, aluatul este deja gras şi nu se va prinde de fundul tăvii.
3)Peste primul strat, aşezaţi uniform toată compoziţia de dovleac îndulcit şi aromat cu scorţişoară.
4)Aşezaţi apoi al doilea pachet de foietaj, ca şi strat final deasupra.Puteţi pune un plic de zahar vanilat presărat deasupra stratului de foietaj, înainte să-l băgaţi în cuptor.
5)Încălziţi cuptorul şi lăsaţi plăcinta să se coacă, la foc mediu, aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte stratul de foietaj de deasupra.