Spanakopita
Aperitive / 05.02.2013

Ingrediente

2 cepe mari, tocate marunt
2 linguri de ulei
500 gr spanac (am folosit congelat)
varf de cutit de nucsoara
250 gr de feta,sfaramata
2 oua
200 ml smantana
1 pachet foi de placinta
1 ceasca de ulei
piper proaspat macinat

Mod de preparare

Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia.
Intr-o tava de marimea foilor de placinta,adaugam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Restul foilor se acopera cu un prosop ,ca sa nu se usuce. Continuam cu jumatate din foi.GR pune spanac peste fiecare foaie,eu am pus toata umplutura la mijloc. Dupa ce punem umplutura,adaugam si restul foilor. Fiecare foaie se va unge cu ulei. Ultima foaie adaugata se va increti sau se pot cresta in romburi,ca sa fie mai usor de taiat.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 50-60 de minute sau pana cand suprafata placintei se rumeneste. Se lasa sa se raceasca inainte de a felia.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro