Ingrediente
-1,5 kg dovleac
-1 pachet foi placinta
-200 g zahar
-30 ml ulei floarea soarelui
-6 linguri ulei masline pentru uns foile de placinta
-50 g nuca
-2 lingurite rase scortisoara
Mod de preparare
Se curata dovleacul,se da pe razatoare,se pune intr-o cratita la calit in 30 ml ulei de floarea soarelui dupa ce a fost in prealabil incins.Intre timp nuca se da la cuptor pentru a se coace cateva minute,apoi se toaca cu cutitul.Dupa ce s-a calit dovleacul se adauga scortisoara,zaharul vanilat si nuca si se amesteca bine.Apoi pe masa curata si unsa cu putin ulei de masline se pune o foaie de placinta,apoi fiecare foaie adaugata se unge cu ulei.Pachetul de foi de placinta fiind de regula format din 12 foi de placinta am impartit in 3,adica cate 4 foi la fiecare rulou de placinta.Se adauga o parte din compozitie pe jumatate din foi,apoi se suprapune cealalta jumatate de foi si se strange cu ambele maini incretinduse.Se adauga primul rulou in tava tapetata cu hartie pentru copt.Cealalta compozitie se imparte in doua pentru celelalte rulouri.Se da tava la cuptorul care a fost in prealabil incins 30-40 de min pana se coace bine.Pofta buna!