Placinta cu visine
Desert / 28.01.2013

Ingrediente

Aluat: 500 gr faina ,100 gr zahar pudra,250 gr unt la temperatura camerei ,2 oua ,
1/2 lingurita praf de copt , coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala, scortisoara, vanilie etc),putin lapte (cam 1/4 cana, chiar mai putin).
Umplutura: 1 kg visine proaspete, spalate si curatate de samburi , 50 gr unt,150 gr zahar,2 linguri amidon,1 lingurita scortisoara.

Mod de preparare

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si amestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult!. Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.
Intr-o tigaie topiti untul si puneti visinele impreuna cu zaharul si condimentele si amestecati usor pana cand zaharul se dizolva, apoi puneti cele 2 linguri de amidon, amestecati bine, apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tarta sau placinta cu diametrul de 26 cm si preincalziti cuptorul la 180 grade.
Impartiti aluatul in doua parti egale. Presarati bine cu faina suprafata de lucru. Din jumatate de aluat intindeti o foaie care sa acopere peretii tavii. Din cealalta jumatate de aluat formati fasii pe care le impletiti peste umplutura de visine, se unge pe deasupra cu galbenus de ou. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro