Placinta cu mere
Desert / 28.01.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
1. 350 de grame de faina
2. 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
3. 175 de grame de unt rece
4. 1 praf de sare
5. 2 galbenusuri
6. apa rece ~6-7 linguri
Ingrediente umplutura:
1. 6 mere mari (ionatane)
2. 100 grame de stafide
3. 1 cana de zahar 4 linguri pline de amidon
4. 1/2 lingurita cu varf de scortisoara
5. Alte ingrediente:
1. 1 lingura de gris
2. 1 galbenus
3. zahar praf

Mod de preparare

Mod de preparare aluat
1. Amestecam intr-un castron sarea, faina si zaharul, apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2. Adaugam galbenusurile si apa rece. Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.
Mod de preparare umplutura
1.Curatam merele de coaja, apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.
2.Adaugam zaharul, amidonul si stafidele. Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.
3.Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.
Asamblarea placintei
1.Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
2.Impartim aluatul in doua parti.
3.Intindem prima foaie, apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului, avand grija ca si peretii tavii sa fie 4 cm "imbracati" in aluat. Presaram 1 lingura de gris, apoi punem umplutura racita bine. Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.
4.Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute. Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.
Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca bine in forma, iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro