placinta cu smochine si nuca, presarata cu susan
Desert / 28.01.2013

Ingrediente

250mg faina alba sau combinata cu faina de ovaz
170 ml ulei (preferabil de palmier)
200gr smochine uscate
250 gr zahar
400 gr nuca macinata
1 ou
seminte de susan
esenta de rom
optional putina miere

Mod de preparare

Aluatul se pregateste in mod obisnuit (faina, apa, ulei) si se tine frigider jumatate de ora, inainte sa intindeti foile de placinta.

Amestecam nuca macinata cu smochinele date prin masina (sau maruntite), adaugam zaharul si stropim cu esenta de rom, pana cand se omogenizeaza.

Optional foile se ung cu cateva linguri de miere, se adauga compozitia si se ruleaza.

Inainte de a fi scoase din cuptor, se unge foaia de deasupra cu ou, apoi presaram semintele de susan.

Se mananca cu pofta!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro