Ingrediente
-aluat pentru placinta
-900 grame prune
-250 grame zahar
-7 grame faina
-50 ml lapte
-esenta de vanilie
-sare
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Spala prunele, taie-le pe jumatate si scoate-le samburii. Taie apoi prunele in sferturi. Pune prunele intr-un bol, adauga peste ele zahar,faina, sare si esenta de vanilie . Amesteca bine totul cu o spatula.
Unge tava de copt cu putin unt si intinde prima foaie de aluat. Adauga mixtura cu prune. Iniinde si cea de-a doua foaie de aluat.
Unge foaia de aluat de deasupra cu putin lapte si presara boabe de zahar. Cu ajutorul unei furculite, inteapa aluatul de deasupra.
Pune tava la cuptor, timp de 60 - 70 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie.
Cand este gata, scoate placinta de la cuptor si las-o sa se raceasca cateva minute inainte de o portiona.