Placinta cu mere
Desert / 29.03.2013

Ingrediente

• 500 gr mere • 18 lingura ulei • 250 gr zahar • 500 gr faina alba • 10 gr drojdie • 1 praf de sare • 9 lingura apa calduta • 8 gr zahar vanilat • 1 varf de cutit scortisoara macinata

Mod de preparare

Merele se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare, se adauga zaharul si se pune compozitia la fiert la foc mic , apoi se adauga zaharul vanilat , scortisoara si se lasa la racit. Pentru aluat se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de apa calduta, drojdia, faina si sarea.Se framanta apoi se intinde foaia. Se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de faina si se obtine un aluat subtire care se intinde cu lingura pe foaia de aluat. Apoi se ruleaza aluatul obtinut, se lasa la dospit 20 de minute apoi se taie in trei parti aproximativ egale, dupa care fiecare parte de aluat se intinde subtire , se adauga compozitia de mere apoi se ruleaza si obtinem placinta. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei, se pune hartia de copt si se adauga cele trei placinte rulate, dupa care se introduce la cuptor pentru 25-30 minute. Pofta buna ! Promoveaza-ti reteta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro