Ingrediente
200g unt
100g zahar
300g faina
1ou
o lingurita praf de copt
putina sare
vanilie
o lingura de gris
1,5kg mere
7 linguri de zahar
o lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pt. umplutura curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand trage tot sucul.Batem bine untul cu zaharul pana se inspumeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam bine si punem toata faina.Framantam bine si intindem doua foi din aluat.Intinem intr-o tava prima foaie,aruncam pe deasupra grisul si punem umplutura.Acoperim cu a doua foaie,o intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor la 180C pana se rumeneste.Cand e gata o scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca,o pudram cu zahar si o taiem in patratele.