Ingrediente
Pentru aluat aveti nevoie de:
500 g faina
3 linguri de ulei
1 pahar de apa calduta
Sare
Pentru umplutura aveti nevoie de:
6 cesti de apa
¾ ceasca de gris
3 linguri fulgi de porumb
1 ceasca de zahar, 2 linguri de margarina
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
3 linguri zahar pudra
Pentru sirop aveti nevoie de:
1 ceasca de apa
½ ceasca zahar
½ miere
2 lingurite de scortisoara
Mod de preparare
Aluatul se pregateste astfel: Faina se cerne intr-un castron, iar in mijlocul acesteia se face o mica adancitura unde se pune uleiul si un praf de sare. Se framanta astfel aluatul, adaugand apa calduta.
Se pune la fiert apa cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja rasa de lamaie sau portocala. Cand incepe sa clocoteasca se adauga si fulgii de porumb si grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se prinde de marginile vasului. Dupa ce umplutura s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga margarina si zaharul ramas.
Aluatul se imparte in 4 bucati, din care se intend 4 foi. Intr-o tava unsa cu putina margarina se aseaza 2 foi una peste alta, si aceastea unse cu margarina in prealabil. Se intinde apoi umplutura preparata iar peste se aseaza celelalte 2 foi, unse ,de asemenea, cu margarina. Placinta astfel pregatita se da la cuptor pentru 30 de minute.
Siropul se fierbe din ingredientele amestecate, necesare pentru acesta, iar apoi se toarna uniform pe placinta proaspat scoasa din cuptor. Aceasta se taie bucati si se serveste calda.