Placinta cu dovleac
Desert / 25.01.2013

Ingrediente

Pentru foi:
7 linguri ulei
7 linguri lapte
7 linguri zahar
2 oua
1 lingurita amoniac stins in otet
1 praf de sare
1 vanilina
faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)
Pentru umplutura:
1,5-2 kg dovleac ras
150-200 gr zahar
scortisoara cat vrem de aromat
100 gr unt
zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:
Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras).
Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara.
Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care o lasa(amestecand din cand in cand),apoi la sfarsit punem zeama de lamaie si daca mai este nevoie mai adaugam zahar si scortisoara,dupa care lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim aluatul:
Amestecam uleiul, zaharul, laptele, ouale, amoniacul stins, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat usor de manevrat, nelipicios.
Impartim aluatul in 2,o bucata mai mica si una mai mare pentru baza.
Asamblare:
intindem cu sucitorul bucata mai mare de aluat(nu prea subtire) si cu foaia de aluat tapetam o tava (32X25 cm),apoi punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie de aluat.
Inchidem capetele si facem cateva gaurele pe suprafata placintei ca sa nu se umfle.
Dam la cuptorul incins la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.
O servim pudrata cu zahar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro