Placinta cu dovleac
Desert / 25.01.2013

Ingrediente

Pt aluat:
400 g faina,150 g unt,1 ou si un galbenus,50 g zahar,200 g smantana,1 lingurita praf de copt ,coaja si zeama de la o lamaie
Pt umplutura:
Un dovleac mediu (2-3 kg)
150 g zahar,75 g gris

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se trece pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu gris si zahar.
Se incinge cuptorul mediu si se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se amesteca untul moale cu zahar pana se dizolva zaharul dupa care se adauga ouale, coaja si zeama de lamaie si smantana. Se adauga faina eventual amestecata cu praf de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca. In caz ca aluatul nu are consistenta dorita mai adaugati faina. Se imparte aluatul in 2 si se intinde pe o planseta tapetata cu faina intai o foaie cu care se imbraca fundul tavii. Se pune umplutura de dovleac in tava dupa care se intinde si a doua foaie care se aseaza deasupra.
Se bate un albus cu o lingurita de zahar si se unge cu el placinta.
Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos. Se taie prajitura in tava dar se scoate abia cand se raceste de tot.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro