Ingrediente
1 pachet de foi de plăcintă, 1 kg brânză de vaci, 400 g zahăr 4 ouă 1 vârf de cuțit de sare, 100 g stafide, rom esenta 2 pl zahar vanilat unt topit sau ulei pentru uns foile.
Mod de preparare
Foile de placinta le lasam sa se dezghete la temperatura camerei,intre timp noi ne ocupam de compozitie,pentru inceput punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu putin rom. Branza pusa intr-un bol o amestecam cu zaharul,cu ouale si mirodeniile aferente amestecam pana se incorporeaza toate,stafidele trecute prin sita le adaugam si pe dumnealor si le amestecam usor. Ungeți bine o tavă cu unt/ulei. Am impartit pachetul de foi in trei parti pentru am iesi trei cultuce de plalinta,foile trebuesc unse fiecare in parte adaugam compozitia si o rulam usor asa procedam pana terminam fioele si compozitia,le asezam in tava eu am uns fiole cu un ou batut si le-am dat la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata presuram deasupra o ploaie de zahar vaniliat. Pofta Buna!