Ingrediente
Pentru aluat :
500 g faina
100g margarina(unt)
200g iaurt(smantana)
50 g drojdie
100 ml lapte
un paf de sare
Pentru umplutura :
3 -4 oua
50 g telemea
100g branza de burduf
1 plic zahar vanilat
50 g zahar pudra
Mod de preparare
Aluatul : Intr-un castron se pun faina , margarina , iaurtul si drojdia dizolvata in lapte . Se amesteca bine cu lingura , apoi se framanta pana rezuta un aluat consistent , nu prea tare. Aluatul se pune la frigider pana facem umplutura .
Pentru umplutura : se bat ouale , se rade branza telemea si se amesteca cu branza de burduf .
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in mai multe bucati . Fiecare bucata se intinde in fasii groase de 1/2 cm si se taie in patrate. In fiecare patrat se pune o lingurita de umplutura si se rasuceste in forma de cornulete .Se ung cu ou si se pun la copt in cuptorul incins . Se coace la foc potrivit 15-20 min . Cornuletele se pot orna cu zahar pudra (dupa gust). Merg foarte bine cu un pahar de bere sau cu iaurt .
Pofta buna !